U petak, 7. srpnja 2023. održana je svečana sjednica Zbora veleučilišta čiji je domaćin bilo Veleučilište u Šibeniku. Na svečanoj sjednici održanoj u Kući umjetnosti Arsen, dodijeljene su nagrade i priznanja Zbora veleučilišta.

Priznanje Zbora za poseban doprinos u području društvenih znanosti dodijeljeno je doc. dr. sc. Slobodan Stojanović, prof. struč. stud.

Uz priznanje, dodijeljene su i Povelje Zbora za doprinos razvoju stručnih studija u Republici Hrvatskoj.

Povelja Zbora dodijeljena je studentskoj inicijativi 300=300 koja je imala veliku ulogu pri izradi i implementaciji Zakona o visokom obrazovanju i znanstvenoj djelatnosti.

Povelju je dobio i izv. prof. dr. sc. Robert Kopal, prof. struč. stud, istaknutom pojedincu i profesoru veleučilišta Effectus, za doprinos u razvoju stručnih studija u RH.

Povelja Zbora za doprinos i razvoj stručnih studija u RH dodijeljena je i Visokoj školi Algebra.

Povelju za doprinos u razvoju stručnih studija u RH kao istaknuti pojedinac i bivši profesor Tehničkog veleučilišta u Zagrebu dobio je i prof. dr. sc. Dragutin Ščap.

Na svečanoj sjednici su, uz čelnike svih veleučilišta u Republici Hrvatskoj i predstavnike studenata, sudjelovali i državni tajnik Ministarstva znanosti i obrazovanja Ivica Šušak, gradonačelnik grada Šibenika dr. Željko Burić te župan Šibensko-kninske županije dr. sc. Marko Jelić Uoči sjednice, dan ranije održana je konferencija „Perspektive razvoja stručnih studija u Hrvatskoj” u organizaciji Hanza Medije, Slobodne Dalmacije i Šibenskog lista na kojem su sudjelovali i članovi Zbora.

Odgovori