U utorak, 27. lipnja 2023. održana je osma sjednica Zbora veleučilišta Republike Hrvatske. Sjednica se održala online putem platforme Microsoft Teams.

Donesena je odluka o održavanju svečane sjednice Zbora veleučilišta 7. srpnja 2023. u Šibeniku, Kući umjetnosti Arsen. Na svečanoj sjednici dodijelit će se nagrade i priznanja Zbora veleučilišta za 2023. godinu. Odluku o ovogodišnjim dobitnicima nagrada i priznanja Zbor veleučilišta donio je jednoglasno na prijedlog Povjerenstva za dodjelu nagrada i priznanja.

U sklopu svečane sjednice Zbora veleučilišta u Šibeniku, održat će se i konferencija Slobodne Dalmacije i Šibenskog lista pod nazivom „Perspektive razvoja stručnih studija u Republici Hrvatskoj“. Na sjednici je donesena jednoglasna odluka o pokroviteljstvu Zbora veleučilišta nad ovom konferencijom koju će pojedinačno podržati i dio veleučilišta iz sastava Zbora.

Konferencija će se održati u četvrtak, 6. srpnja 2023. godine s početkom u 14:00 sati u Kući umjetnosti Arsen u Šibeniku .

Na svojoj 8. sjednici Zbor veleučilišta donio je i Odluku o kategorizaciji znanstvenih i umjetničkih radova te projekata. Ova je Odluka sastavni dio Nacionalnih kriterija za izbor na nastavna radna mjesta na veleučilištima (Nacionalnih veleučilišnih kriterija), a stupa na snagu i počinje se primjenjivati kada i spomenuti kriteriji, 1. listopada 2024. godine.

Odgovori