U srijedu, 15. ožujka 2023. održana je četvrta sjednica Zbora veleučilišta u Puli čiji je domaćin bilo Istarsko veleučilište.

Na sjednici su sudjelovali i župan Istarska županije g. Boris Miletić te v.d. ravnateljica Agencije za znanost i visoko obrazovanje mr. sc. Sandra Bezjak.

Zbor veleučilišta jednoglasno je usvojio Nacionalne kriterije za izbor na nastavna radna mjesta na veleučilištima (Nacionalne veleučilišne kriterije). Navedeni kriteriji značajno podižu kriterije za izbor nastavnika na nastavna radna mjesta te će pozitivno utjecati na podizanje razine kvalitete nastave na veleučilištima.

Zboru veleučilišta je mr. sc. Sandra Bezjak iz Agencije za znanost i visoko obrazovanje predstavila Godišnje izvješće o radu za 2022. godinu te odgovorila na brojna pitanja dekana veleučilišta vezano uz primjenu novog Zakona o osiguravanju kvalitete u visokom obrazovanju i znanosti te novih postupaka koje isti podrazumijeva.

Na sjednici su usvojene Izmjene i dopune Popisa stručnih naziva i njihovih kratica, donesen je Pravilnik o nagradama i priznanjima Zbora veleučilišta Republike Hrvatske te je raspisan javni poziv za dodjelu novog ciklusa nagrada i priznanja Zbora veleučilišta Republike Hrvatske koji će biti otvoren od 20. ožujka do 21. travnja 2023. godine.

Usvojene su i odluke o prijedlogu predstavnika Zbora veleučilišta u Upravnom vijeću Agencije za znanost i visoko obrazovanje te nizu drugih povjerenstava i radnih skupina u sustavu visokog obrazovanja.

Odgovori