Povodom Međunarodnog dana obrazovanja 24. siječnja, Koordinacija pravobraniteljice za osobe s invaliditetom za podršku u visokom obrazovanju organizirao je stručni skup pod nazivom Osiguranje uključivosti obrazovanja kroz podršku studentima (s invaliditetom): Dokle smo došli i kako dalje? Stručni skup održan je pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Na skupu je kao predstavnik Zbora veleučilišta sudjelovao doc. dr. sc. Željko Sudarić, prof. struč. stud., predsjednik Odbora za javna veleučilišta Zbora veleučilišta i dekan Veleučilišta Lavoslav Ružička u Vukovaru.

Na skupu je prikazan rad službi za podršku studentima na visokim učilištima te su otvorena pitanja potrebnih sustavnih unaprjeđenja kako bi navedene službe mogle nastaviti pružati odgovarajuću podršku studentima s invaliditetom, ali i studentima pripadnicima ostalih ranjivih i podzastupljenih skupina, kao i svim studentima i nastavnicima u radu s njima.

Jedan od ključnih zaključaka skupa jest da je, uz donošenje zakonskih akata koji će regulirati ovo područje, nužno osiguravanje zapošljavanja dovoljnog broja djelatnika u službama podrške kao i drugih resursa potrebnih za osiguranje uključivosti visokog obrazovanje. Više o skupu pročitajte na poveznici.

Odgovori