Na 12. sjednici Vijeća veleučilišta i visokih škola održanoj 14. travnja 2021. jednoglasno su usvojene Smjernice za definiranje Protokola postupanja u slučajevima spolnog uznemiravanja na veleučilištima i visokim školama. Riječ je o dokumentu Vijeća čija je osnovna svrha pomoći veleučilištima i visokim školama u razvoju vlastitih dokumenata odnosno protokola kojima je cilj razvijati preventivne aktivnosti te procedure postupanja kod slučajeva spolnog uznemiravanja.

Usvojene Smjernice rezultat su rada Povjerenstva Vijeća veleučilišta i visokih škola imenovanog na 11. sjednici Vijeća održanoj 17. veljače 2021., a nakon zajedničke sjednice Odbora za ravnopravnost spolova, Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu te Odbora za informiranje, informatizaciju i medije Hrvatskog sabora na kojoj je sudjelovao i predsjednik Vijeća veleučilišta i visokih škola dr. sc. Damir Jugo.

Cjeloviti tekst Smjernica za definiranje Protokola postupanja u slučajevima spolnog uznemiravanja na veleučilištima i visokim školama možete pronaći na poveznici.

Odgovori