U petak, 12. veljače 2021. predsjednik Vijeća veleučilišta i visokih škola doc. dr. sc. Damir Jugo sudjelovao je na zajedničkoj sjednici Odbora za ravnopravnost spolova, Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu te Odbora za informiranje, informatizaciju i medije Hrvatskog sabora na temu „Što institucije mogu učiniti da bi spriječile spolno zlostavljanje“.

Predsjednik Jugo je u ime Vijeća najoštrije osudio svaki oblik nasilja i zlostavljanja, a posebno onog koje implicira ili podrazumijeva spolno zlostavljanje te najavio kako će se o navedenoj temi raspravljati u sklopu 11. sjednice Vijeća koja će se održati u srijedu, 17. veljače 2021. Dodatno je istaknuo kako će Vijeće raditi na formuliranju zajedničkih preporuka za veleučilišta i visoke škole te poticati svako visoko učilište da razvije odgovarajuće procedure ih već nema te da s njima aktivno upoznaju i ohrabre studente na njihovo korištenje.

đ
U raspravi na održanoj sjednici, među drugim članicama i članicovima iz redova zastupnika Hrvatskog sabora, državnih dužnosnika i akademskih čelnika, na poziv je sudjelovao i predsjednik Jugo, a s ciljem razmatranja i predlaganja preporuka za jasnije definiranje protokola o postupanju u slučaju spolnog uznemiravanja te mogućih prilagodbe zakonodavnog okvira koje bi išle u smjeru jasnije i kvalitetnije osude spolnog uznemiravanja.

Više o sjednici možete pročitati na stranicama Hrvatskog sabora.

Odgovori