Deseta sjednica Vijeća veleučilišta i visokih škola održala se online u četvrtak, 17. prosinca 2020. Vijeće je jednoglasno usvojilo zaključak kojim se snažno podržava prijedlog izmjena Zakona o hrvatskom kvalifikacijskom okviru, usvojilo godišnje izvješće o radu Vijeća te prihvatilo proračun Vijeća za 2021. godinu. Predloženi su predstavnici Vijeća u nizu tijela, povjerenstava i radnih skupina te su održane prezentacije različitih projekata Vijeća i njezinih članica.

Na posljednjoj sjednici u 2020. godini Vijeće je predložilo svoje predstavnike u Akreditacijski savjet Agencije za znanost i visokog obrazovanja, Povjerenstvu za unaprjeđenje postupka upisa na visoka učilišta Agencije za znanost i visoko obrazovanje, Povjerenstvu za izradu nacrta Pravilnika o diplomi i dopunskoj ispravi o studiju Ministarstva znanosti i obrazovanja, Nacionalnoj skupini za razvoj sustava praćenja osoba s kvalifikacijama Ministarstva znanosti i obrazovanja te Radnoj skupini za izradu programskih dokumenata za financijsko razdoblje Europske unije 2021.-2027. za strateški cilj Solidarna Hrvatska. Više informacija o predloženima dostupno je ovdje.

Predsjednik Vijeća predstavio je godišnje izvješće o radu Vijeća veleučilišta i visokih škola za akademsku godinu 2019./2020. s financijskim izvješćem koje je jednoglasno usvojeno, a Vijeće je na sjednici jednoglasno usvojilo i godišnji proračun za 2021. godinu. Vijeću je predstavljen tijek realizacije projekta strucnistudiji.hr, a predstavnici Visoke škole za informacijske tehnologije (VSITE) predstavili su dekanima svoju online aplikaciju “CHEATLESS” za provjeru znanja na daljinu uz audio i video nadzor.

Odgovori