U četvrtak, 9. svibnja 2024. godine održana je na Veleučilištu Edward Bernays četvrta sjednica Zbora veleučilišta Republike Hrvatske.

Zbor veleučilišta donio je odluku o raspisivanju javnog poziva za dodjelu nagrada i priznanja u 2024. godini, a imenovano je i pripadajuće Povjerenstvo koje će analizirati pristigle prijave i prijedloge te Zboru predložiti dobitnike za ovu godinu. Javni poziv ove je godine otvoren od 10. svibnja do 9. lipnja, a veleučilišta i drugi ovlašteni predlagatelji svoje kandidate mogu Povjerenstvu svoje prijedloge slati na mail adresu priznanjainagrade@zbor-veleucilista.hr.

Zbor veleučilišta donio je i odluku o o raspodjeli predviđenih sredstava za financiranje studentskih zborova i studentskih programa javnih veleučilišta iz sredstava državnog proračuna za 2024. godinu.

Na temelju pokrenutog postupka razrješenja člana Matičnog povjerenstva za humanističke znanosti, Zbor veleučilišta jednoglasno je donio odluku o razrješenju članice Matičnog povjerenstva za humanističke znanosti te će Ministarstvu znanosti i obrazovanja uputiti zahtjev za ponovnim raspisivanjem javnog poziva za popunu Matičnih povjerenstava u kojima nisu imenovani svi članovi.

Članovi Zbora veleučilišta donijeli su i odluke o imenovanju članova Odbora za međunarodnu suradnju te predsjednicu i članove Odbora glavnih tajnica / tajnika. Za predsjednicu Odbora glavnih tajnica / tajnika imenovana je glavna tajnica Veleučilišta u Rijeci Đurđica Pajalić Karajković, univ. mag. iur.

Odgovori