U organizaciji Veleučilišta u Rijeci, a pod pokroviteljstvom Zbora veleučilišta Republike Hrvatske, održao se u Rijeci 13. listopada 2023. godine prvi Susret stručnih službi Zbora veleučilišta koji je okupio više od 80 djelatnika stručnih službi svih veleučilišta koja djeluju u Republici Hrvatskoj.

Na ovom se susretu namijenjenom djelatnicima pravnih, kadrovskih, financijsko-računovodstvenih te informatičkih i studentskih službi raspravljalo o novostima koje je za djelovanje veleučilišta i njegove stručne službe donio Zakon o visokom obrazovanju i znanstvenoj djelatnosti. Raspravljalo se i o sustavu financiranja javnih veleučilišta i programskim ugovorima te rezultatima prethodnog ciklusa reakreditacije veleučilišta. Sudionicima susreta predstavljeni su i novi Pravilnik o provedbi postupka reakreditacije visokih učilišta i Standardi kvalitete za vrednovanje u postupku reakreditacije visokih učilišta.

O Zakonu o visokom obrazovanju i znanstvenoj djelatnosti sudionicima je govorio prof. dr. sc. Dario Đerđa, dekan Pravnog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, o postupcima reakreditacije gđa Ivana Borošić, načelnica Odjela za akreditaciju u visokom obrazovanju u Agenciji za znanost i visoko obrazovanje, a o financiranju javnih veleučilišta te programskim ugovorima gđa Mirela Zagorac, načelnica Sektora za financijske poslove u Ministarstvu znanosti i obrazovanja.

Sudionike skupa iz cijele Hrvatske pozdravili su izv. prof. dr. sc. Damir Jugo, predsjednik Zbora veleučilišta Republike Hrvatske i dekan Veleučilišta Edward Bernays, te mr. sc. Marino Golob, dekan Veleučilišta u Rijeci.    

Odgovori