Predsjednik Zbora veleučilišta izv. prof. dr. sc. Damir Jugo održao je sastanak s novoizabranim predsjednikom Vijeća studenata veleučilišta Berislavom Žužićem, studentom Poslovnog veleučilišta u Zagrebu.

Na sastanku se razgovaralo o suradnji Zbora veleučilišta i Vijeća studenata te predstojećih aktivnosti koje očekuju Vijeće studenata veleučilišta. Još jednom je zaključeno kako je novi Zakon o visokom obrazovanju i znanstvenoj djelatnosti donio niz pozitivnih promjena i učinaka za studente stručnih studija, prije svega promjenu stručnog naziva koji stječu završetkom stručnog diplomskog studija te mogućnosti da nastavljaju svoje obrazovanje na poslijediplomskim studijima u Republici Hrvatskoj.

Navedene promjene rezultat su dugogodišnjeg angažmana oba tijela; Zbora veleučilišta Republike Hrvatske te Vijeća studenata veleučilišta koji se dugi niz godina aktivno zalažu za prava i položaj stručnih studija te studenata stručnih studija u cjelini.

Predsjedniku Zbora veleučilišta predstavljene su aktivnosti koje Vijeće studenata planira realizirati u predstojećem mandatu, a kojima će Zbor veleučilišta i dalje davati podršku. 

Odgovori