Predsjednik Vijeća veleučilišta i visokih škola doc. dr. sc. Damir Jugo održao je sastanak s Pravobraniteljicom za osobe s invaliditetom Ankom Slonjšak. Sastanku su prisustvovale i Marija Baričević i Maja Šegvić uime Vijeća veleučilišta i visokih škola te Mira Pekeč Knežević, Branka Meić Salie i Lidija Pongrac Vincelj uime Ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom.

Na sastanku se razgovaralo o suradnji Vijeća i Ureda pravobraniteljice na području stvaranja povoljnijih uvjeta studiranja osoba s invaliditetom na veleučilištima i visokim školama u Republici Hrvatskoj, uključivanju predstavnika Vijeća u radna tijela Ureda pravobraniteljice koja se bave s područjem visokog obrazovanja, razvoju edukativnih sadržaja za nastavnike i djelatnike veleučilišta i visokih škola te potrebi razmjene iskustava i dobrih praksi prilagodbe uvjeta za studiranje osoba s invaliditetom.

Zaključno, predsjednik Vijeća veleučilišta i visokih škola pozvao je Pravobraniteljicu za osobe s invaliditetom da prisustvuje jednoj od narednih sjednica Vijeća veleučilišta i visokih škola što je ona i prihvatila.

Odgovori